ELTE BTK
Irodalomtudományi Doktori Iskola

1088 Budapest
Múzeum krt. 4/a.
e-mail

Kezdőlap Kezdőlap, tartalomjegyzék
Az oldalt Microsoft Internet Explorer böngészővel
ajánljuk megtekinteni.

 

Útravaló a nyárra

Indexleadás a Doktori Irodában

Határidő: 2004. július 15. Be kell mutatni a tandíj befizetését igazoló csekket is!


Jelentkezés doktori eljárásra

A doktori tanév június 30-án véget ér, a doktoriskolai és a kari doktori tanács a nyár folyamán nem ül össze, így nem tárgyalnak eljárási ügyeket (szigorlati és védési bizottságok). Akiknek most kellene jelentkezniük a doktori eljárásra, mert nyáron jár le az abszolutóriumtól számított határidő, szeptember második felétől tudják kezdeményezni az eljárást. Ez a másfél nyári hónap nem számít bele a határidőbe, semmiféle hátrányt nem szenved az ügyük.


Abszolutórium kiállítása

Akik e félév végére jutnak el az abszolutóriumig (azaz jegyet szereznek az összes előírt tanegységből), szintén szeptembertől kezdeményezhetik az erről szóló „tanúsítvány” kiállítását. Ehhez el kell juttatni (odavinni vagy a portán leadni) az indexet a doktoriskolai titkárságra (Múzeum krt. 4/A, III/319.), majd a tanegységek meglétének ellenőrzése és a doktoriskola-vezetővel való ellenjegyeztetés után a doktori irodába kerül (vagy érte lehet jönni). Legközelebb tehát szeptembertől.


A jövő tanév

Szeptembertől a kar a doktori képzésben is bevezeti a kreditrendszert, de ez csak az első évfolyam leendő hallgatóit érinti. A másod- és harmadévesek változatlan képzési rend szerint fejezhetik be tanulmányaikat.


Szép nyarat mindenkinek!

Bodnár Krisztina

2004. július 8.